Buitenleven

Vogels spotten

 

Insecten fotograferen

 

Paddestoelen plukken

 

Ongelooflijk Hongarije!

TIJD VOOR JEZELF, FAMILIE EN VRIENDEN:

SAMEN LEKKER ETEN MET EEN GOED GLAS WIJN, EEN BOEIEND GESPREK EN EEN KNETTEREND KAMPVUUR

Even niets hoeven. Gewoon even rust. Wakker worden in de stite, naar buiten lopen met een vers gezet kopje koffie en eenvoudig genieten van de smaak en de geur. Luister eens naar de vogelgeluiden.

Vuurtje stoken

Kampvuurtje stoken is van alle tijden en alle leeftijden. Hier is nog de ruimte en de gelegenheid om in de tuin je eigen kampvuur te maken. Kinderen vinden het spannend, vaders doen het ook nog graag...

Het ware buitenleven: kokkerellen op een houtvuur

 

Niets zo ontspannend en lekker als je eigen eten buiten klaarmaken. Met behulp van een houtvuurtje een maaltijd bereiden. Romantisch en leuk met z'n tweeën of met het hele gezin. Na afloop nog bij het kampvuur nagenieten van de maaltijd en je laten betoveren door de onmetelijke sterrenhemel. Hier wordt het nog echt donker en laten de sterren zich goed zien.

 

Je zou het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar met een simpel vuurtje en wat eenvoudige hulpmiddelen ben je al snel in staat om culinaire hoogstandjes te bereiken. Hieronder volgen enkele super eenvoudige voorbeelden van hoe je jezelf (en je gasten) kan verrassen:

 

Mini kaasfondue

Koop een lekkere Camembert (liefst géén President) en haal deze uit de verpakking. Verpak de kaas in aluminiumfolie en doe ‘m terug in het doosje (zonder deksel). Leg dit geheel in de hete as dicht bij (dus níet in-) het vuur. Na ca. 8 minuten heb je een mini kaasfondue waar je je vingers bij opeet. Pel de aluminiumfolie er vanaf en doop stukjes stokbrood in de gesmolten kaas (om de korst wordt bij ons gevochten!). Man!

 

Zalm met scampi’s

Bestrijk een zalmfilet met peper, zout en olie. Spijker de zalm op een stuk stookhout. Leg dit dicht naast een mooi en rustig brandend vuurtje. Leuk de boel op door grote scampi's op een saté prikker langs het vuur te zetten. Wacht tot de vis gaar is en …oeioeioei!

 

Aan de stok met vissen

Koop een paar mooie visjes (de Metro in Pécs heeft een goede visafdeling). Was deze en bestrijk ze van binnen en van buiten met zout en peper. Vul de vissen met takjes verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, koriander, munt e.d. Slijp een punt aan een stok en steek deze door de vis zoals op de foto. Kort roosteren boven een vuurtje en klaar is Kees.

 

Hongaarse barbecue

Maak een gezellig vuurtje waar je goed omheen kan zitten. Prik een worst met een stuk spek en een halve ui op een stok. Leg een dakpak aan de buitenkant in het vuur en leg er een witte boterham op. Rooster de worst en de spek boven het vuur en laat het vet op de boterham druipen. De boterham wordt aan de onderkant knapperig van de warme dakpan en het spekvet geeft een heerlijk smaak. Eet het brood en het vlees tegelijkertijd.

 

Worstje op een stok met brooddeeg

Een groot succes bij jong en oud. Lekker met ketchup en mosterd. Gebruik de stok na afloop om er marshmallows aan te roosteren.